Pogled preko svega
A. Nikolas Famjoli & Mišel P. Gilespi - DŽEJMS DŽOJS - OD A DO Ž, studija

Rečnik osnovnih pojmova o životu i delu Džejmsa Džojsa
Smatra se da je Džejms Džojs najveći modernistički pisac. Ovaj duhoviti genije, inovator po pitanju forme i nesentimentalni pesnik irskog života i jezika,u svom radu istraživao je karakteristično moderne teme kao što su priroda umetnosti, društvena odgovornost umetnika, karakter društvenih institucija i javnog života i odnos pojedinaca prema njima i konačna priroda i značaj same ljudske kulture. U knjizi Džejms Džojs od A do Ž daju se osnovne informacije koje su potrebne da se razume i uživa u čitanju Džojsa. Pored tekstova ,o određenim aspektima, njegovog dela, Knjiga daje i okvire o kulturi, istoriji, biografiji i kritici.
Prevela sa engleskog Tamara Veljković
2006; F.24x16; strana 386; broširan povez; latinica; CENA 1200,00 din

 
Pavle Ugririov - POGLED PREKO SVEGA, proza

Pogled na celokupni opus Pavla Ugrinova
Nakon
Egzistencije i Antiegzistencije, treći - deo svojevrsnog prozno dokumentarističkog promišljanja umetničke i socijalne stvarnosti druge polovine xxveka, iz pera našeg istaknutog pisca. Brižljiva slikovitost, melodija sete, refleksije; neostrašćenog kazivanja i uzdržane emocije, u ovom Ugrinovljevom delu vajaju ono već gotovo zaboravljeno znamenje proze - otmenost stila.
2004; F.24x16; strana 428; broširan povez; latinica; CENA 600,00 din


 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2
Knjige iz biblioteke POGLED PREKO SVEGA pokušavaju da čitaocu pruže uvid u celokupnost opusa najznačajnijih pisaca iz srpske i svetske literature, ili spram određenih književnih fenomena.
RocketTheme Joomla Templates