Agorin krimi roman
P. Hovard: PRLJAVI KAPETAN FRED, roman

Kapetan-prljavi-Fred-smallJedan od najslavnijih likova P. Hovarda je kapetan Prljavi Fred, junak  istoimenog romana, koji je od prvog objavljivanja 1940. godine doživeo bezbroj izdanja, i prema svim merenjima i statistikama spada među najpopularnije mađarske romane svih vremena.

Prevod sa mađarskog Petar Milošević

2015; 1. izdanje; F-20x14; S-168; tvrd povez; latinica i ćirilica, CENA  800 din.

 
Liza Skotolajn - POSLEDNJA ŽALBA, roman

Da li sudije u Americi sude pravedno?

Poslednja žalha Lize Skotolajn jeste knjiga koja čitaoca na jedan književno promišljen, blago ironičan način uvodi u svet američkog pravosuđa. Radnja je naoko jednostavna: Filadelfijski advokat Grejs Rosi se posle razvoda nalazi na novom početku. Rad sa pola radnog vremena u federalnom apelacionom sudu zvuči joj kao dobra ideja. Ona, međutim, ni ne sluti da će joj biti dodeljen kontroverzan slučaj sa izrečenom smrtnom kaznom. Niti očekuje romansu sa šefom, predsedavajućim sudijom Armenom Gregorijanom. Za Podslednju žalhu Liza Skotolajn je dobila uglednu američku nagradu EDGAR ALAN PO.
Prevod sa engleskog Predrag Šaponja

2004; F.20xI4; str. 318; broš. povez; latinica; cena: 380,00 din.

 
Ridli Pirson - PARALELNE LAŽI, roman

Roman najboljeg pisca trilera na planeti

Istina ostaje neuhvatljiva. Svakih šest do osam nedelja, novo iskakanje iz šina. Umberto Alvarez, osumnjičeni terorista, krivi Sevemu ujedinjenu železnicu za sudar na pružnom prelazu u kojoj su dve godine ranije poginuli njegova supruga i blizanci. Nabijen akcijom, protkan rornansorn, ispunjen napetošću od koje vam srce staje, i obeležen inteligencijom i humanošću zbog kojih se romani Ridlija Pirsona izdvajaju od drugih, roman Paralelne laži ostaje na koloseku, potvrđujući da je za volanom "prokleto najbolji pisac trilera na planeti" (BookIist).
Prevod sa engleskog Tanja
Slavnić

 2004; F.20xI4; str. 360; broš. povez; latinica; cena: 390,00 din


 
Ridll Pirson - TELO DEJVIDA HEJZA, roman

Pravi policajci čitaju Pirsona!

Pre mnogo godina, Liz Bolt - supruga policajca Lua Bolta - bila je u vanbračnoj vezi sa Dejvidom Hejzorn, mladim stručnjakom za informatiku iz banke u kojoj je ona izvršni direktor. Kada se Lizkonačno pomiri s mužem, Hejz reaguje tako što organizuje shemu pronevere novca, koja je banku ostavila bez miliona dolara. Novac nikada nije pronađen.
"Bolji od ovoga trileri neće postati!" Dženet Evanovič
"Ubistvena kombinacija Patriše KomveliDžona D.Makdonalda."Stiven King
Prevod sa engleskog Tanja

2005; F.20xI4; str. 278; broš. povez; latinica; cena: 420 din.

 
Ađrijan Makinti - MOŽDA BUDEM MRTAV, roman

Makinti-smallTvrdi krimić napisan rukom pesnika

Iza romana o lošem momku iz Irske, smeštenog u najopasnijim ulicama Njujorka,
koje vrve od nasilja, pohlepe i verolornstva, krije se uzbudljiva pripovest protkana elementima mita i poezije.
Majkl Forsajt je ilegalni emigrant u SAD,koji je pobegao iz Belfasta i nasilja koje vlada u njemu početkom devedesetih godina. On se u Njujorku pridružuje bandi irskih siledžija koja se bori za prevlast u Harlemu i Bronksu.
Prevela sa engleskog Olivera Marić

2005; F.20xI4; str. 318; broš. povez; latinica; cena: 420 din.

 
Aleksandra Marinjina - IGRA NA TUĐEM TERENU, roman

Igra_malaVrhunski triler ruske “Agate Kristi”

"Marinjinaje neosporni predvodnik krimiromana u Rusiji. Ona je kulturni fenomen o kome se diskutuje u ozbiljnim akademskim krugovima. Tajna njenog uspeha je jednostavna: jednostavan jezik, stil zapadne petparačke krimifikcije, do tada nepoznat u Rusijii domaći (ruski) ambijent." Nenj Statesman
Preveli sa ruskog Milena Aleksić i Miroslav Kljajić

2004; F·28x14; 240 str.; broširani povez; latinica; cena: 390 din.


 

 
Aleksandra Marinjina - UMRO SAM JUČE, roman

Umro_malaTvrdi detektivski roman

Dvoje saradnika TV emisije Lice bez šminke nestaju posle eksplozije njihovog automobila. Kasnije, popularni TV voditelj Aleksandar Ulanov otkriva da postoji plan da se on ukloni. I da je taj plan ugovorila njegova žena! Policija neočekivano počinje da ispituje Ulanova zbog smrti gatare Inese. Anastasija Kamenska pokušava da razreši čvor koji povezuje ova dva zločina i nasilnu smrt  TV zvezda i nestanak vračare.
Preveli sa ruskog Milena
Aleksić i Miroslav Kljajić

2004; F·28x14; 438 str.; broširani povez; latinica; cena: 490 din.


 

 
Sara Paretski - POGLED KROZ TUNEL, roman

Korica-Pogled-kroz-tunel-SaraSvetski bestseler

"Priča koja će vas držati prikovanim za knjigu."Chicago Sun-Times
Tvrdoglavost je detektivku V. I. Varšavski uvalila u velike nevolje. Kuća joj je predviđena za rušenje i ona postaje podstanar u zgradi sa bučnim i zastrašujuće praznim hodnicima. U podrumu otkriva ženu beskućnika sa troje dece, ali pre nego što uspe da ih spase, oni nestaju. Još gore, postaje umešana u ubistvo.
Prevela sa engleskog Olivera
Marić

2004; F·28x14; 432 str.; broširani povez; latinica; cena: 490 din.


 

 
Robert B. Parker - NOĆNO PUTOVANJE, roman
Priča koja se čita sama od sebe !
Pred čitaocem je izuzetan "tvrdi" krimi roman Roberta B. Parkera, najautentičnijeg nastavljača Rejmonda Čendlera, koji je napisao nastavak njegovog poslednjeg romanaVeliki san. Opterećen bremenom razvoda i alkoholizma, inspektor Džesi Stoun napušta policiju Los Anđelesa i seli se na drugu obalu, u gradić Peradajs u Masačusetsu, na mestu načelnika
lokalne policije. Tamo, Stoun bi mogao da iznenadi svoje šefove - i obavi posao za koji je unajmljen, jer je čitav pređašnji život ostavio u Kaliforniji. Međutim, sa sobom je ipak poneo dušu...
Prevod sa enleskog Predrag Šaponja
2004; F·28x14; 240 str.; broširani povez; latinica; cena: 420 din.
 
Robert B. Parker - HLADAN KAO KAMEN, roman
Nova knjiga šampiona američkog detektivskog romana
Robert B.Parker spada u najznačajnije američke pisce krimižanra. Roman Hladan kao kamen, svojevrsni je nastavak njegovog romana Noćno putovanje. U romanu Hladan kao kamen, njegov antijunak, policijski inspektor Džesi Stoun susereće se sa serijom ubistava koja su sva izvedena na isti način, sa dva istovetna hica u prsa. Istraga dugotapka u mestu, nižu se nove žrtve, napetost nezaustavljivo raste, a meta serijskih ubica postaje upravo Džesi Stoun. Ovaj roman krase karakteristike stila zbog koga je Parker poznat širom sveta - precizna i tačna rečenica, stalna napetost i neočekivan zaplet.
Prevod sa enleskog Nenad Šaponja
2005; F·28x20; 240 str.; broširani povez; latinica; cena: 420 din.
 


RocketTheme Joomla Templates