Enigma
Miki Mikloš Maroti: NOVE MOZGALICE 2, prvo izdanje, enigmatika

Mozgalice-2-smallZABAVNO TRENIRANJE VIJUGA

NOVE MOZGALICE 2 su peta knjiga zabavne logike, matematike i enigmatike za sve generacije Mikija – Mikloša Marotija. Nakon tri knjige MOZGONETKI i prve knjige NOVIH MOZGALICA 1, koje su postale kultne među decom i enigmatičarima značajno doprinoseći popularizaciji matematike i logike u našoj sredini, Maroti nastavlja sa svojim treniranjem mozga uz razonodu, a čitaju ga svi od 7 do 77 godina, koji žele da provere i razviju svoje znanje i inteligenciju i koji žele da svoje društvo zabavljaju kratkim i duhovitim zadacima.

Ova knjiga, sadrži preko 200 zadatka sa rešenjima i praktično predstavlja nastavak prve četiri knjige. Većinu čine potpuno novi, čak i zanimljiviji zadaci. Ima i sličnih, na istu tematiku, ali ni jedan zadatak nije isti kao u prethodnim knjigama. Za razliku od prethodne tri knjige ovde su zadaci razvrstani u tri grupe: lakši zadaci, srednje teški i teži zadaci. Lakši su za predškolce i osnovce, mada su svi zadaci namenjeni svim generacijama đaka, studenata, njihovim roditeljima, bakama i dekama.

O autoru:

Miki – Mikloš Maroti je diplomirani ekonomista – bivši menadžer u velikim firmama i profesionalni novinar, član MENSE, ali i ISPE, gde je uslov za prijem IQ=172 i više po Katelu. Trenutno iz Srbije tamo ima dva člana.

Poznat kao izvanredan matematičar, u praksi je u više navrata rešavao konkretne probleme putem matematičkih metoda i modela i doprineo donošenju poslovnih odluka. Celog života je sakupljao i izmišljao duhovite matematičke, enigmatske i logičke zadatke, koje je pokazivao u društvu. Neke je zapisivao, a većinu ih je pamtio. Do sada nije naišao na neki problem koji su mu u društvu postavili a da nije uspeo da ga reši.

F-20x14, Str-102, broš. povez, latinica, CENA: 350 din.

 
ENGLISH JOKES I

Engleski-vicevi-I-smallViceve na engleskom jeziku Miki Maroti je prikupljao godinama sa svih područja na kojima se govori engleski jezik. Osim za zabavu, knjiga služi i za obnovu i proširenje znanja iz govornog i pisanog engleskog jezika, te se preporučuje za sve uzraste.

2014; F-23×16; S.128; CENA 350,00 din.

 
NOVE MOZGALICE

Mozgalice-smallNove mozgalice su četvrta knjiga zabavne logike, matematike i enigmatike za sve generacije kojom Agora počinje saradnju sa našim poznatim enigmatičarem Mikijem – Miklošom Marotijem. Ova knjiga trenira mozak uz razonodu, a čitaju je svi od 7 do 77 godina.

2014; F-23×16; S.124; CENA 350,00 din.

 


RocketTheme Joomla Templates